30 de gen. 2011

PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR
Situació: Vallès Oriental
Text: Anna Tejedor
Data: 30 de gener de 2011
Alçada final: 766 mts.
Distància total: 21 Kilòmetres aprox.
Durada: unes 4,30 hores


Per aquest dia teníem previst fer la sortida a la neu amb raquetes, però degut a la manca de neu, la canviem per aquesta al Montegre.
Anem amb l’autocaret fins a Sant Celoni i agafem la carretera fins a Olzinelles, comencem a caminar just al costat de la casa pairal de Ca l’Agustí. La Vall d’Olzinelles és un espai natural només destorbat pels cultius de les grans finques com aquesta.
La zona del Parc que trepitgem és l’anomenada Montnegre de Ponent, molt castigada per les ventades i les nevades.Anem seguint els camins fins a pujar al cim més alt, el Turó d’En Vives (766 mts), després seguim cap al Coll de Basses i anem al Santuari de Sant Martí de Montnegre on hi trobem un grup nombrós de ciclistes que aprofitem per fer-nos-hi unes fotos.


Fent camí per aquests boscos i tornant a la Casa de Coll Blanc ens trobem una bassa d’aigua plena de “salamandres embarassades”, per allà hi havia una galleda que va servir per rescatar les salamandres i treure-les de l’aigua, perquè un grup de Dames les volien salvar?? Però hores d’ara no sabem si van fer una bona obra o no, potser estaven allà per parir tranquil•lament?...

Continuem el camí i acostant-se l’hora de dinar estem de sort i llueix el sol, ja estem als plans de la riera d’Olzinelles, al costat de Ca l’Agustí, ens quedava poca estona de caminar fins a Vallgorgina per el Gr 92.

De tant en tant quan els boscos d’alzines sureres ho permeten, veiem tota la serralada del Montseny i també el mar en algun moment.

Finalment arribem a Vallgorgina, aprofitem el primer bar que trobem per fer una sorpresa a l’amiga Lola i celebrar el seu aniversari amb unes “birres” i un pastís ben original fet per l’Emma.
Ha sigut un dia fantàstic, ens ho hem passat molt bé, amb ganes de tornar-hi i buscar el “Dolmen de Pedra Gentil”, ja que el volíem veure i no l’hem trobat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada