27 de set. 2009

Les Gorges de Salenys



Crónica personal
Data: 26 de setembre de 2009
Per: Laia Turu

Tot comença en la il•lusió.
La il•lusió d’un nou repte per les DAMES, una via ferrada!
Hem triat la via ferrada de les Gorges de Salenys, al Baix Empordà, dins d’un petit congost i molt a prop del mar. Aquesta és una ferrada molt adequada per iniciar-se en l’activitat.

L'Emma com que feia molts dies que l'esperavem ha volgut cel·lebrar la seva incorporació a les Dames, convidant-nos a una infusió de tarongina. Boníssima !!



La convocatòria ha estat la més exitosa en participació de totes les que hem fet, som ni més ni menys 15 DAMES disposades a mossegar la natura i passar un dia emocionant i divertit.

Com que això de les ferrades requereix uns certs coneixements tècnics i comporta algun risc, hem decidit una cosa important i extraordinària, avui ens acompanya un especialista en vies ferrades, en Jordi, ell ens farà de guia i conseller.












En Jordi ens mostra un lloc molt tranquil on podem esmorzar, al costat de la font de Panedes d’aigües ferruginoses, aquí aprofitem per equipar-nos amb els arnesos, els cascs i les cordes de seguretat.

















Ja som al peu de la ferrada, els nervis ens assequen la gola, les cames ens tremolen, ens mirem les unes a les altres, qui va primer?,

... vinga valentes endavant!

El primer tram, abrupte, ens impressiona,

>...però amb serenitat i els savis consells del nostre xerpa: “obriu-se de cames”, “ el dit gros per sobre”, superem la prova amb un èxit rotund.


Avancem gaudint d’un paisatge formidable i d’una companyia exquisida, fent atenció per això d’on posem mans i peus. En Jordi no para d’animar-nos, és fantàstic!







Esgarrapem la roca, la roca ens esgarrapa. El cable de vida, les preses, ponts tibetans, pons nepalís...un deliri!








La por del principi s’ha convertit en emoció, divertiment, riallades, acudits. Els vincles entre nosaltres s’han estret un xic més al poder compartir aquesta experiència única però que de ben segur repetirem.











Gràcies Jordi, comptem amb tu!

2 comentaris:

  1. Els Dames del trekking han caigut en les mans del sexagenari de Matadepera?

    No us deixeu enrredar per l´avi Jordi. A mi em va fer el mateix, em va ficar al cos el virus de les ferrades, i tres anys més tard encara no he trobat la vacuna.

    Bromes a part heu trobat al millor professor que conec per a aprendre a ferratejar .

    http://javier-mn.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Enhorabona ¡¡¡
    Acabeu de començar un partit que no sabreu mai quant acaba . Gaudiu sense límits , però amb seny de la nova activitat que s´ha presentat, tingueu clar que la muntanya amb tots el seus vessants es el fi , i no la fita .

    També voldríem felicitar-vos per el bon ull que heu tingut a l´hora de triar l´entrenador.

    Salvador i Carme

    Nota : Personalment jo soc millor .

    Salvador

    ResponElimina